13/11/2017 Πασχάλης Τσαρούχας «ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ, ΕΙΧΑΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΝΙΚΗΣΕΙ»

Μουσείο Τέχνης Μεταξιού Τσιακίρη.

…Ανθρώπινες κραυγές ταριχευμένης απόγνωσης, σ’ έναν έρωτα που πεθαίνει. Μια δραματική ερωτική ιστορία σε μια χώρα που φλέγεται…

… η αλληλεγγύη, δεν υποκύπτει σε κανόνες και χρώματα. Έχε το νου σου, μόνο. Φυλάξου από τις κακοτοπιές. Ακόμα κι εδώ, ελλοχεύει το κακό συναπάντημα. Η φτιασιδωμένη ιδιοτέλεια. Ο καιροσκοπισμός και η απάτη.

Σκύψε στις ρίζες. Στο παρελθόν, στις πηγές. Πιες και ξεδίψασε. Φωτίσου. Ανασκουμπώσου και δημιούργησε τελικά. Ξεκίνα να ολοκληρώνεις, να σουλουπώνεις, να δίνεις οντότητα, σχήμα, στα θραύσματα των συναισθημάτων. Δίπλα σου κείνται.

Δούλεψε ρήγματα στο σάπιο κύκλο. Χτίσε, εσύ, τον κόσμο που ονειρεύεσαι. Η δική μου εναλλακτική; Αγάπη, συνείδηση, αλληλεγγύη, εργατικότητα, δημιουργία, μωρά.


 

Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής και συγγραφέας Πασχάλης Τσαρούχας (Παπατσαρούχας), θα βρεθεί στην πόλη του, το Σουφλί, την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, για να παρουσιάσει τη νέα ερωτική – πολιτική του νουβέλα, με τίτλο «ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ, ΕΙΧΑΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΝΙΚΗΣΕΙ…» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Όστρια.

Η παρουσίαση (σε συνεργασία με το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού Τσιακίρη) θα γίνει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσείου Τέχνης Μεταξιού (Βασ. Γεωργίου 199), στις 19:00. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο κύριος Μαρίνος Ματζιάρας (Κοινωνικός Λειτουργός, MΕd) και η κυρία Ανδριανή Δρίβα (Διδάκτωρ Λογοτεχνίας ΔΠΘ), ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν, η κυρία Δώρα Τζιαμπάζη (Κοινωνική Ανθρωπολόγος) και ο ίδιος ο συγγραφέας.

 

Εκδηλώσεις
σουφλί Map

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *